Državne nekretnine objavile posljednji poziv u 2022. godini za zakup poslovnih prostora u državnom vlasništvu

Trideset poslovnih prostora u vlasništvu države ponuđeno je u posljednjem javnom pozivu za zakup poslovnih prostora u 2022. godini. Rok za podnošenje prijava je do 27. siječnja 2023. godine u 13.30h. Ponude će biti javno otvorene u prostorijama Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na adresi ulica Republike Austrije 14 u Zagrebu.

Ugovori o zakupu poslovnih prostora sklapaju se na određen period od deset godina. Zakupnici su zbog vremena koje je potrebno za stavljanje predmetnih poslovnih prostora u funkciju oslobođeni plaćanja zakupnine za prvi mjesec od dana solemnizacije ugovora o zakupu poslovnog prostora. Ugovorom će se regulirati odnosi i obveze između zakupnika i zakupodavca, između ostaloga uvjeti održavanja, djelatnosti koje će se obavljati u prostorima, otkaz ugovora o zakupu i ostale obveze.

Ponuđeni poslovni prostori nalaze se u Zagrebu, Karlovcu, Osijeku, Petrinji, Požegi, Puli, Splitu i Zadru. Površinom najveći prostor nalazi se u Požegi, a radi se o poslovnom prostoru u prizemlju ulične zgrade površine 237,31 m2. Početna mjesečna neto zakupnina iznosi 5.809,65 HRK (771,07 EUR), dok jamčevina iznosi 17.428,95 HRK (2.313,22 EUR). Prostor se sastoji od četiri prostorije, sanitarnog čvora i svlačionice, a pogodan je za sve djelatnosti dopuštene sukladno propisima. Bitno je napomenuti da je za ovaj prostor površina određena temeljem izmjera sudskih vještaka.

Najmanji ponuđen poslovni prostor ujedno je i najjeftiniji u ovom pozivu, te se nalazi u Zadru u ulici Put Pudarice. Površine je 10,26 m2 i nalazi se u prizemlju ulične zgrade. Početna cijena je 397,68 HRK (52,78 EUR), a jamčevina iznosi 1.193,04 HRK (158,34 EUR).

Najskuplji poslovni prostor prostor u Jurišićevoj ulici u Zagrebu s početnom mjesečnom neto zakupninom u iznosu od 7.292,42 EUR (967,87 EUR). Smješten je u prizemlju ulične zgrade, sastoji se od jedne središnje prostorije, dvije galerije i sanitarnog čvora.

Više informacija objavljeno je na sljedećoj internetskoj stranici:

https://hr-nekretnine.hr/natjecaji/natjecaj-za-zakup-poslovnih-prostora-6-22/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu