Vodič za odabir umjetničkih djela za dnevnu sobu

Ako mislite da vam dnevna soba izgleda nepotpuno ili ogoljeno, možda bi stvar popravilo nekoliko zidnih slika ili fotografija. Razmislite o tome što biste voljeli vidjeti na zidovima čim uđete u sobu. Možda je to pomno odabrana galerija vaših vlastitih fotografija s nekog putovanja ili veliko, samostalno umjetničko djelo. Ponekad je dovoljno nekoliko slika jarkih boja da osvjetle mračni kut. Dajte si slobodu i oduška da upotpunite svoju dnevnu sobu umjetničkim djelima koja izražavaju vašu osobnost.

Umjetnička djela koja ćete izložiti u svom domu ne moraju vas stajati čitavo bogatstvo. S malo kreativnosti može se napraviti jedinstvena umjetnina za dnevnu sobu koja će vam biti neprocjenjiva. Kako biste inspirirali umjetnika u sebi, donosimo nekoliko jednostavnih ideja u današnjem članku.

  • Uokvirite kolekciju šarenih dječjih crteža
  • Nabavite male vitrine za zid i u njih stavite nakit ili ključeve koji vam ne trebaju
  • Uokvirite koordinirane uzorke tapeta i tkanina koje povezuju boje u vašoj dnevnoj sobi
  • Uokvirite stranice starih knjiga ili stare geografske karte
  • Stvorite modernu umjetnost sa šarenim trakama hrabrog uzorka iz trgovine rukotvorinama koje možete zalijepiti na platna različitih veličina
  • Iskoristite prednosti besplatnih online aplikacija u kojima možete kreirati kolaže vlastitih fotografija

Nakon što grupirate tri do pet okvira, ovo malo umjetničko djelo za vašu dnevnu sobu spremno je za vješanje. Bit će potrebno malo eksperimentirati s vašim komadima kako biste vidjeli kako funkcioniraju u prostoru. Možete čak i kombinirati vlastite i kupljene fotografije, vjerujemo da bi to dalo poseban štih vašoj dnevnoj sobi.

Gdje objesiti umjetnine u dnevnoj sobi?

Postoje tri strateška mjesta za objesiti umjetnine u vašoj dnevnoj sobi. Većinu vremena prostor iznad naslonjača ostane prazan nakon postavljanja namještaja. Ako imate policu za kamin, to je odlično mjesto za objesiti ili nasloniti fotografije i slike. Prazni prostori na zidovima koji okružuju prozore također su idealna mjesta za dodati malo boje i vizualnog interesa.  

Kreiranje galerije fotografija na zidu

Umjetnička djela formirana u grupu stvaraju teksturu, dramu i vizualni dojam. Možda želite stvoriti krivudajuću galeriju fotografija na svom zidu u dnevnoj sobi, iznad naslonjača ili stola sa stolicama. Osim u dnevnim sobama, ovakve galerije fotografija idealno su rješenje i za zidove iznad stubišta i u hodnicima. Vjerojatno će vam trebati nekoliko pokušaja da pronađete pravi raspred za grupiranje, ali imamo četiri važna savjeta i pravila koja vam u tome mogu pomoći.

Napravite plan – postavite uokvirene fotografije na pod i poigrajte se rasporedom dok sve ne bude izgledalo i činilo se kako treba.

Stvorite središnju točku – grupa fotografija treba svoje središte, a ostale fotografije posložit će se oko njega kao konstelacija.

Zalijepite ravnu liniju – upotrijebite neljepljivu slikarsku traku ili samoljepljivu traku kako biste osigurali da vaše fotografije budu pravilno raspoređene. Primjerice, stavite ravnu liniju trake nekoliko centimetara iznad naslona vašeg naslonjača i pazite da dno svakog okvira dodiruje traku.

Koristite dosljedan razmak – zidna galerija fotografija izgledat će uredno i organizirano ako ostavlja dojam mreže, što znači da su komadi obješeni s istim razmakom između svakog okvira. Upotrijebite neki predmet, poput prethodno izrezanog kartona, za probu, kako biste ravnomjerno i dosljedno rasporedili svoje okvire.

S ovim jednostavnim trikovima bit ćete na putu da u svoju dnevnu sobu unesete više boje i topline pomoću umjetničkih djela. 

Izvor: https://www.thespruce.com/living-room-artwork-2213465

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu