Balkoni i terase: trendovi u uređenju za 2020.

Paralelno s promjenama svakodnevnog života, boravak u kući ili stanu se počeo širiti na svaki metar kvadratni naših domova. Dolaskom toplijih dana balkoni i terase postaju prostori za odmor, zabavu ili radnu atmosferu. Unutarnje i vanjske prostorije napokon dišu kao jedno pa ih je stoga poželjno stilski I funkcionalno povezati.

Stilovi uređenja nisu tu samo kao reklama za prodaju namještaja i dekoracija za uređenje, ili da bi nešto bilo samo lijepo na fotografijama, već kako bi nas potakli da vrijeme posvećeno ukućanima, prijateljima i kućnim ljubimcima provedemo u što ugodnijem ambijentu.

Trendovi u 2020. godini stavljaju naglasak na pozitivne navike i potrebe:

+ boravak u zelenim oazama & vrtlarenje

+ čitanje knjiga & meditacija

+ koktel zabave & druženja uz roštilj

3 ključne smjernice koje prate trendovi u 2020. su: funkcionalnost, kontrast, i kombiniranje različitih tekstura i materijala.

MULTIFUNKCIONALNO I MODULARNO

Ovisno o željenim aktivnostima i kvadraturi balkona, namještaj birajte tako da vam sjedeće garniture posluže kao sanduci za pospremanje ili da vam garniture za ležanje budu modularne. Modularnim namještajem postižemo prilagodljivost prostora za svaku prigodu, bila ona povezana sa čitanjem knjige u sjeni, upijanjem zraka sunca ili dolaskom dragih ljudi. Razmislite o instalaciji hammocka ili viseće ležaljke. U trendu su drveni paneli, ugradbeni sjedeći elementi za veće terase i raspored zelenih i betoniranih površina u ravnim linijama i pravilnim blokovima.

POVEŽIMO SE S PRIRODOM

Kao i zelena boja, zelene oaze vjerovatno nikada neće izaći iz trenda jer su usko povezane s prirodnim elementima duboko usađenim u svakom čovjeku. Istražite položaj vaših balkona i terasa te prema njima birajte vrstu bilja. Za 2020. godinu predlaže se vertikalan vrt ili viseće teglice za maksimalno iskorištavanje prostora kao i sanduci za sadnju minijaturnih povrtnica u koje stane više kultura.

ZEMLJANI TONOVI I KOMBINACIJE TEKSTURA TKANINA
Već postojećim sivim i krem tonovima dodajte toplinu koristeći zemljane tonove kao što su smeđa, boja terakote, boja koralja i maslinastozelena. Pri izboru tkanina i tepiha slobodni ste birati različite teksture, imajući na umu da mogu izdržati vanjske uvjete. Boho stil vam daje najveću slobodu što se tiče boja i uzoraka.

RAZLIČITE VRSTE RASVJETE ZA DUGA NOĆNA UŽIVANJA

Trend uređenja vanjskih jedinica kao da su dio interijera se nastavlja. Da biste dobili ugodnu atmosferu u duge noćne sate, rasporedite lampice u nizu, postavite svijeće i rasvjetna tijela na solarno punjenje. U hladnijim noćima zagrijte se uz ognjište koje će vam osigurati toplinu i svjetlost uz čašu omiljenog pića.

ROŠTILJ NIJE DOVOLJAN

Na balkonima veće kvadrature razmislite o ugradnji manjih hladnjaka ili jedinica za hlađenje pića. Vlasnici većih balkona i terasa mogu primiti i veće društvo, stoga je uz nezaobilazan roštilj poželjno postaviti I kuhinjsku jedinicu s nekoliko polica i radnom površinom. Bilo da se radi o pripremi hrane ili osvježavajućih pića, bitno je da imate sve pri ruci: i namirnice i prijatelje.

SUMMA SUMMARUM

Pri uređenju nije potrebno žuriti. Ugodno se smjestite na praznu terasu ili balkon i postavite si nekoliko pitanja. Što vas motivira za uređenje? Druženje s obitelji i prijateljima? Opušteno izležavanje na suncu? Potreba za druženje s biljkama? Vlasnik ste apartmana za iznajmljivanje?

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

ODGOVORI

Unesite svoj komentar!
Molimo upišite Vaše ime

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu