Zanimljiv stan iznimne povijesne vrijednosti u samom centru grada

Kuća Hubman smjestila se u povijesnoj zagrebačkoj jezgri, uz samu kulu Lotrščak čija povijest seže u 13. stoljeće. Sama kula je dio nekadašnjeg slobodnog kraljevskog grada Gradeca, odnosno Gornjeg grada. Kako u prošlosti, tako je i danas Gornji grad mjesto svih važnijih zbivanja jer ovdje se nalazi Markov trg, odnosno sjedište vlade, kao i važnije zagrebačke znamenitost poput crkve Sv. Marka, Gričkog topa, tunela Grič, Klovićevih dvora i brojne druge. Zapisi o kući Hubman potječu iz 18. stoljeća, te je od tad više puta pregrađivana. Riječ je o zaštićenom kulturnom dobru koje pripada najstarijem tipu građanske stambene kuće na Gornjem gradu te je upisana u registar kulturnih dobara Ministarstva kulture.

U njezinom visokom potkrovlju nalazi se manji stan od 57.40 m2 kojeg će zbog njegove lokacije obožavati svi zaljubljenici u zagrebačku povijest. Ulaz je iz malog dvorišta i vodi skroz do samog stana. Stan je podijeljen na dnevni dio s kuhinjom i blagovaonicom, te dnevni boravak s čijih se prozora gleda na Vranyczanyjevu poljanu i na šire zagrebačko područje. Dnevni dio je prozračan i pun svjetla s obzirom da se na svim zidovima nalaze prozori, tako da je u svakom trenutku u njemu dovoljno sunčeve svjetlosti. U drugom dijelu nalaze se spavaća soba koja je orijentirana na dvorišnu stranu kuće i kupaonica s wc-om. Iako je u visokom potkrovlju, poluskošeno krovište ovom stanu ostavlja dovoljno prostora da bude udoban i funkcionalan. Kuhinja i kupaonica rađene su po mjeri, tako da je dobro iskorišten svaki centimetar u stanu.

Osim turističkih znamenitosti koje se nalaze u blizini ove nekretnine, prisutni su i brojni drugi sadržaji za potpuno iskustvo stanovanja u samom centru grada kao što je tržnica Dolac, popularna Tkalča s raznovrsnom ponudom kafića i restorana, te sam trg bana Jelačića koji je uvijek centar svih važnijih događaja u Zagrebu. Atraktivna lokacija nudi ne samo mogućnost svakodnevnog stanovanja u ovoj nekretnini, već je primamljiva i turistima koji bi voljeli odsjesti u centru grada i tako biti u središtu svih zbivanja.

https://www.njuskalo.hr/nekretnine/gornji-grad-vranyczanyeva-2soban-stan-57.40-m2-oglas-23679803

Pročitajte još

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu. Pomaže nam održavati naše domove čistima i urednima, ali kao...

Komentari

ODGOVORI

Unesite svoj komentar!
Molimo upišite Vaše ime

Povezano

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Vodič za odabir umjetničkih djela za dnevnu sobu

Ako mislite da vam dnevna soba izgleda nepotpuno ili...

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu