Zanimljiv stan iznimne povijesne vrijednosti u samom centru grada

Kuća Hubman smjestila se u povijesnoj zagrebačkoj jezgri, uz samu kulu Lotrščak čija povijest seže u 13. stoljeće. Sama kula je dio nekadašnjeg slobodnog kraljevskog grada Gradeca, odnosno Gornjeg grada. Kako u prošlosti, tako je i danas Gornji grad mjesto svih važnijih zbivanja jer ovdje se nalazi Markov trg, odnosno sjedište vlade, kao i važnije zagrebačke znamenitost poput crkve Sv. Marka, Gričkog topa, tunela Grič, Klovićevih dvora i brojne druge. Zapisi o kući Hubman potječu iz 18. stoljeća, te je od tad više puta pregrađivana. Riječ je o zaštićenom kulturnom dobru koje pripada najstarijem tipu građanske stambene kuće na Gornjem gradu te je upisana u registar kulturnih dobara Ministarstva kulture.

U njezinom visokom potkrovlju nalazi se manji stan od 57.40 m2 kojeg će zbog njegove lokacije obožavati svi zaljubljenici u zagrebačku povijest. Ulaz je iz malog dvorišta i vodi skroz do samog stana. Stan je podijeljen na dnevni dio s kuhinjom i blagovaonicom, te dnevni boravak s čijih se prozora gleda na Vranyczanyjevu poljanu i na šire zagrebačko područje. Dnevni dio je prozračan i pun svjetla s obzirom da se na svim zidovima nalaze prozori, tako da je u svakom trenutku u njemu dovoljno sunčeve svjetlosti. U drugom dijelu nalaze se spavaća soba koja je orijentirana na dvorišnu stranu kuće i kupaonica s wc-om. Iako je u visokom potkrovlju, poluskošeno krovište ovom stanu ostavlja dovoljno prostora da bude udoban i funkcionalan. Kuhinja i kupaonica rađene su po mjeri, tako da je dobro iskorišten svaki centimetar u stanu.

Osim turističkih znamenitosti koje se nalaze u blizini ove nekretnine, prisutni su i brojni drugi sadržaji za potpuno iskustvo stanovanja u samom centru grada kao što je tržnica Dolac, popularna Tkalča s raznovrsnom ponudom kafića i restorana, te sam trg bana Jelačića koji je uvijek centar svih važnijih događaja u Zagrebu. Atraktivna lokacija nudi ne samo mogućnost svakodnevnog stanovanja u ovoj nekretnini, već je primamljiva i turistima koji bi voljeli odsjesti u centru grada i tako biti u središtu svih zbivanja.

https://www.njuskalo.hr/nekretnine/gornji-grad-vranyczanyeva-2soban-stan-57.40-m2-oglas-23679803

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

ODGOVORI

Unesite svoj komentar!
Molimo upišite Vaše ime

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu