Kako dekorirati svoj prvi stan uz mali budžet

Za početak, čestitamo vam na ovom velikom koraku, bilo da ste kupili svoj prvi stan ili kuću ili pak odselili od roditelja i iznajmili svoj novi prostor, to je svakako velika stvar u vašem životu! Također je i velika vjerojatnost da će vam između raznih kapara ili stanarine za prvi mjesec i ostalih troškova preseljenja, možda nedostajati novca. U nastavku donosimo par savjeta kako uz malo novaca urediti svoj novi prostor i pretvoriti ga u dom!

Pitajte prijatelje i obitelj. Svi vaši bližnji znaju o ovoj velikoj vijesti i životnoj promjeni, pa zašto ih u razgovorima o selidbi ne biste upitali imaju li neki komad namještaja kojeg se žele riješiti, sigurno će se netko sjetiti da ima barem košaru za rublje ili set čaša koje više ne želi, a netko vas možda iznenadi i većim komadom namještaja poput komode, kauča ili blagavaonskih stolaca kojih su se željeli riješiti i kupiti nove.

Kupite rabljeni namještaj. U današnje vrijeme sve možete kupiti putem Facebooka, na kojem samo morate pronaći prave grupe za prodaju onoga što vas zanima, ili pak Instagrama. Razne web stranice za prodaju rabljenih stvari gdje se nudi i dostava na kućnu adresu dostupne su vam na dlanu u samo par klikova na bilo kojoj tražilici. Postoje i humanitarne udruge koje prodaju rabljeni namještaj, te na kraju second hand dućani u kojima se prodaje puno više od samo odjeće i obuće.

Napravite sami! Ili kako se to popularno kaže DIY neke manje stvari u stanu poput ukrasa, okvira za slike, vaza, jastučića i sl. Internet (YouTube, Pinterest…) je prepun savjeta o DIY projektima koje možete napraviti kod kuće sami ili uz pomoć nekoga tko je kreativnije ruke od vas. Samo morate znati gdje tražiti i gdje kupiti materijal. Ukoliko ste pravi kreativac i takve stvari vam idu od ruke, uvijek možete restaurirati stare stvari koje su već za baciti i podariti im novi život u svom domu.

Planirajte i pratite akcijske ponude. Svaka prodavaonica namještaja nekoliko puta godišnje ima velike akcijske ponude i popuste, a tokom godine uvijek je nešto od asortimana sniženo. Planirajte unaprijed i pratite kada koja prodavaonica ima akciju, te na koje predmete od onih na vašem popisu koji vam trebaju, ali ne oslanjajte se samo na njihove web stranice ili aplikacije, ponekad i prošećite trgovinom jer ćete sigurno nešto naći što niste vidjeli online.

Ne morate sve završiti u jednom danu, naravno. Trebat će vam vremena, ali to su sada već slatke muke. Dekoriranje nikada zapravo ne prestaje, stvari se uvijek mijenjaju kako se vaš stil razvija. Zato se opustite i uživajte u procesu.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

ODGOVORI

Unesite svoj komentar!
Molimo upišite Vaše ime

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu