Feng shui savjeti za sretniji dom

S obzirom da nas većina zadnjih mjeseci neočekivano radi kod kuće, što znači da puno više vremena provodimo doma, važno je stvoriti dom u kojem se svi ukućani osjećaju ugodno, smireno, gdje su obitelj i prijatelji uvijek dobrodošli i mjesto na kojem se svi žele družiti. Svi zaslužujemo dom koji volimo, pun pozitivne energije. Feng shui vam može pomoći u tome!

Feng shui djelomično znači i unošenje nove, svježe energije u vaš dom i održavanja te energije u cirkulaciji. Stoga, ako postoje dijelovi vašeg doma pretprani stvarima, prostorije koje ne koristite, mračne prostorije, znači da se u njima energija ne kreće slobodno, pa će ta područja blokirati ili zaustaviti protok Chija (životne energije). Rasčistite sobe i ormare od nepotrebnih stvari i namještaja koji ne koristite. Prostorije u kojima ne boravite – prenamijenite! Igrajte se i budite kreativni.

Ulaz u vaš dom je način na koji svježa energija, sreća i nove prilike ulaze u vaš život, što znači da bi se svi koji uđu kroz ta vrata trebali osjećati dobrodošlo i sretno. Vaša se ulazna vrata trebaju slobodno otvoriti, biti dobro održavana i ne smije ih ništa blokirati. Ulazna vrata su vrlo važna za dobar feng shui. Vaša vrata trebala bi vas nasmijati kad ih vidite iz daljine! Također, trebali biste imati i prostora za odlaganje stvari kada uđete u kuću, poput ormarića, šanka ili police, tako da odmah osjetite osjećaj smirenosti u svom domu.

Obogatite svoj dom biljkama. Biljke predstavljaju rast i unose život u vaš dom. Smatraju se drvetom i zemljom u ciklusu feng shui elemenata, što predstavlja rast i stabilnost. Biljke se izvrsno uklapaju u gotovo svaku sobu (ponekad mogu biti previše poticajne u spavaćoj sobi pa pripazite s količinom) i uvijek u vaš dom unose svjež zrak i novi život.

U feng shui-u, podovi vašeg doma predstavljaju stabilnost i uzemljenje – i puno puta ih previdimo jer imamo previše drugih stvari koje se događaju u našem životu da bismo se previše brinuli o njima, ali podovi su izuzetno važni, pogotovo ako osjećate da se energija prebrzo kreće, a dobra energija ne ostaje. Obavezno često usisavajte i perite podove – pogotovo ako imate tepihe! To pomaže ukloniti staru prljavštinu i zaglavljenu energiju, a uzburka Chi, što može učiniti vaš dom svježim i privlačnijim.

Osvjetljenje predstavlja energiju vatre u feng shuiju, a to je energija koja aktivira i podiže. Otvorite zavjese ili dodajte više svjetla u mračne sobe. Ako imate sobe koje se ne koristite često, namjerno uključivanje svjetla može pomoći da se taj dio vašeg doma aktivira.

Ako želite proširiti dobru energiju u svom domu, umjetnička djela uprostoru ili slike na zidovima mogu imati ogroman utjecaj. Odaberite umjetnička djela koja su umirujuća i spokojna ili živopisna i energična, ovisno o prostoriji. Uklonite umjetnička djela zbog kojih se osjećate tužno ili koja odražavaju trenutke u vašem životu s kojima se više ne poistovjećujete.

Jedna od stvari koju većina nas zaboravlja je koliku razliku miris čini vašoj razini energije i doživljaju prostora. Dodavanje svijeća, esencijalnih ulja, parfumiranje tepiha i pranje zavjesa može naveliko promijeniti kako se osjećate i koliko privlačan vaš dom može biti!

Bilo da se tek useljavate ili ste većinu života u tom prostoru – nikad nije kasno za primjenu jednostavnih metoda za poboljšanje protoka energije i funkcionalnost, pogotovo ako to također znači unošenje više pozitive u vaše okruženje i dom.

Pročitajte još

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu. Pomaže nam održavati naše domove čistima i urednima, ali kao...

Komentari

ODGOVORI

Unesite svoj komentar!
Molimo upišite Vaše ime

Povezano

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Vodič za odabir umjetničkih djela za dnevnu sobu

Ako mislite da vam dnevna soba izgleda nepotpuno ili...

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu