Feng shui savjeti za sretniji dom

S obzirom da nas većina zadnjih mjeseci neočekivano radi kod kuće, što znači da puno više vremena provodimo doma, važno je stvoriti dom u kojem se svi ukućani osjećaju ugodno, smireno, gdje su obitelj i prijatelji uvijek dobrodošli i mjesto na kojem se svi žele družiti. Svi zaslužujemo dom koji volimo, pun pozitivne energije. Feng shui vam može pomoći u tome!

Feng shui djelomično znači i unošenje nove, svježe energije u vaš dom i održavanja te energije u cirkulaciji. Stoga, ako postoje dijelovi vašeg doma pretprani stvarima, prostorije koje ne koristite, mračne prostorije, znači da se u njima energija ne kreće slobodno, pa će ta područja blokirati ili zaustaviti protok Chija (životne energije). Rasčistite sobe i ormare od nepotrebnih stvari i namještaja koji ne koristite. Prostorije u kojima ne boravite – prenamijenite! Igrajte se i budite kreativni.

Ulaz u vaš dom je način na koji svježa energija, sreća i nove prilike ulaze u vaš život, što znači da bi se svi koji uđu kroz ta vrata trebali osjećati dobrodošlo i sretno. Vaša se ulazna vrata trebaju slobodno otvoriti, biti dobro održavana i ne smije ih ništa blokirati. Ulazna vrata su vrlo važna za dobar feng shui. Vaša vrata trebala bi vas nasmijati kad ih vidite iz daljine! Također, trebali biste imati i prostora za odlaganje stvari kada uđete u kuću, poput ormarića, šanka ili police, tako da odmah osjetite osjećaj smirenosti u svom domu.

Obogatite svoj dom biljkama. Biljke predstavljaju rast i unose život u vaš dom. Smatraju se drvetom i zemljom u ciklusu feng shui elemenata, što predstavlja rast i stabilnost. Biljke se izvrsno uklapaju u gotovo svaku sobu (ponekad mogu biti previše poticajne u spavaćoj sobi pa pripazite s količinom) i uvijek u vaš dom unose svjež zrak i novi život.

U feng shui-u, podovi vašeg doma predstavljaju stabilnost i uzemljenje – i puno puta ih previdimo jer imamo previše drugih stvari koje se događaju u našem životu da bismo se previše brinuli o njima, ali podovi su izuzetno važni, pogotovo ako osjećate da se energija prebrzo kreće, a dobra energija ne ostaje. Obavezno često usisavajte i perite podove – pogotovo ako imate tepihe! To pomaže ukloniti staru prljavštinu i zaglavljenu energiju, a uzburka Chi, što može učiniti vaš dom svježim i privlačnijim.

Osvjetljenje predstavlja energiju vatre u feng shuiju, a to je energija koja aktivira i podiže. Otvorite zavjese ili dodajte više svjetla u mračne sobe. Ako imate sobe koje se ne koristite često, namjerno uključivanje svjetla može pomoći da se taj dio vašeg doma aktivira.

Ako želite proširiti dobru energiju u svom domu, umjetnička djela uprostoru ili slike na zidovima mogu imati ogroman utjecaj. Odaberite umjetnička djela koja su umirujuća i spokojna ili živopisna i energična, ovisno o prostoriji. Uklonite umjetnička djela zbog kojih se osjećate tužno ili koja odražavaju trenutke u vašem životu s kojima se više ne poistovjećujete.

Jedna od stvari koju većina nas zaboravlja je koliku razliku miris čini vašoj razini energije i doživljaju prostora. Dodavanje svijeća, esencijalnih ulja, parfumiranje tepiha i pranje zavjesa može naveliko promijeniti kako se osjećate i koliko privlačan vaš dom može biti!

Bilo da se tek useljavate ili ste većinu života u tom prostoru – nikad nije kasno za primjenu jednostavnih metoda za poboljšanje protoka energije i funkcionalnost, pogotovo ako to također znači unošenje više pozitive u vaše okruženje i dom.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

ODGOVORI

Unesite svoj komentar!
Molimo upišite Vaše ime

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu