Jesenska paleta boja olakšat će vam proces ukrašavanja vašeg doma

Već smo se kratko dotakli palete boja u prošlotjednom članku, a kako je jesen iza ugla, u današnjem ćemo članku malo više pričati o jesenskim bojama.

Ako tražite inspiraciju, vjerujte nam da nema ljepše od one koje mogu ponuditi cvijeće i biljke u vašem vrtu, dvorištu ili u parkovima i šumi. Nevjerojatno je kako nas priroda može nadahnuti za ono što možemo uraditi u našim domovima.

Kako odabrati jesensku paletu boja?

Gdje god tražili inspiraciju, bitno je samo da ostanete odani stvarima koje volite i koje vas privlače. Boje koje ćete izabrati ne bi trebale odražavati samo ono što vi vidite, već i one koje odgovaraju vašem stilu. Samo zato što su neke boje trenutno popularnije od drugih ne znači da biste samo njih trebali birati za svoj dom.

Potražite što već imate u svom domu

Razmislite o iskorištavanju ukrasa koje ste tijekom godina već skupili. Neka te stvarčice budu predvodnici uređenja vašeg doma.

Prilagodite se svom namještaju kako ne biste dekoracijama previše opteretili prostoriju. Umjesto da se usredotočite na mnogo boja, dodajte više uzoraka i teksture u sezonskim bojama. Ako već nemate nešto takvo kod kuće, pobrinite se da kupite komade koje ćete moći ponovo koristiti.

Prilikom stvaranja neutralne palete važno je dodati puno teksture kako bi dizajn dobio dimenziju. Zelena boja kao baza savršeno će se slagati s neutralnim bojama jer ju možemo naći posvuda u prirodi i u svaku prostoriju unosi dašak života. Bilo da koristite umjetne ili žive biljke, zelenilo dodaje osobnost i pomaže ujediniti cjelokupni dizajn.

Ako odaberete nježniju paletu boja, potražite predmete organske strukture. Pomiješajte staro s novim i dodajte zelenilo.

Tople jesenske boje kao što su crvena, žuta i narančasta mogu vam poslužiti za naglašavanje pojedinih komada u vašem domu, kao što su primjerice jastučići na kauču ili deka.

Bilo da odaberete neutralne ili tople jesenske boje u svom domu, ukrasite ga stvarima koje vam donose radost i čine da se osjećate ugodno u svom domu.

Kupujte i skupljajte sezonske predmete za ukrašavanje koji odražavaju vaš stil života, a da pritom ne trošite mnogo novca. Birajte komade koje ćete moći koristiti i u nadolazećim godinama.

Iako inspiraciju crpimo iz svijeta koji nas okružuje, trebala bi postojati neka individualnost u načinu na koji uređujemo svoje životne prostore. To je ono što naše domove čini ugodnima i jedinstvenima.

Izvor: https://stacyling.com/how-to-choose-an-autumn-color-palette-for-your-home/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu